BetXperts Søren Sorgenfri er klar med sin ugentlige Premier League-klumme. Denne gang en lidt anderledes en af slagsen grundet coronavirussen.

Som i andre dele af Europa overvejes det at suspendere Premier League på grund af coronavirus, men indtil videre afvikles kampene som planlagt. I hvilket omfang vil corona præge spillerne? Er der folk i deres omgangskreds, familie eller bekendte i hjemlandet? Bliver andre kampe end Arsenals aflyst? Vi ved det ikke. Det er virkelig en x faktor nu.

Watford – Leicester

Rundens første kamp er mærket af sygdomsudbruddet. Leicesters træner, Brendan Rodgers, har bekræftet, at tre spillere er i isolation, men har ikke sat navne på. Er der periferspillere eller nøglespillere? Vi ved det ikke endnu, men muligheden for at bærende kræfter i tilgift til spillere som Maddison og Pereira, der er meldt ude af opgøret og en tvivlsom Chilwell, gør noget godt for Watford her.

Watford har vundet deres tre seneste hjemmekampe mod Leicester alle med 2-1, men er uden den vigtige kuglestøber Deulofeu. Begge hold har svært ved at holde nullet. Watford har indkasseret i seks af deres seneste syv kampe, og Leicester har lukket mål ind i 11 af de seneste 14 ligakampe. De vandt 4-0 mandag aften over et absurd bovlamt Aston Villa-hold, men Watford bør være anderledes bidske. De ved, det er hjemme, de skal tanke point nok til overlevelse. Begge hold til at score.

Both Teams to Score odds, Watford - Leicester, Lør. 20. jun. 2020 kl. 13:30

Ja

Nej

 ​​​​​​

Newcastle – Sheffield United

Newcastle samler stille og roligt til bunke og lægger afstand til nedrykningszonen. Sejren over Southampton giver nu otte point ned til stregen, og Steve Bruce må efterhånden have lagt låg på den værste kritik. De har holdt rene lagner i de seneste tre hjemmekampe (heriblandt en 1-0 sejr over Chelsea), og Steve Bruce har omsider bænket tørkeramte Joelinton og givet sin taktik en tur med skohornet i en retning af 442. I sæsonens første møde med Sheffield United vandt Newcastle 2-0, og selv om Sheffield United har de europæiske pladser indenfor rækkevidde, så må der være et ret lige styrkeforhold her. Jeg tror dog på Newcastle til at vinde.

1X2 odds, Newcastle - Sheffield U., Søn. 21. jun. 2020 kl. 15:00

Newcastle

Uafgjort

Sheffield U.

Bournemouth – Crystal Palace

Jeg vil ikke skrive for meget om denne kamp, fordi ifølge engelsk presse har Bournemouth en liste af skadede spillere så lang, at op til ni spillere kan være ude. Bournemouth er under stregen og har kun fået et point i de sidste fire kampe. Crystal Palace kommer til sydkysten med 3 gange 1-0-sejre i rap, og med lidt medvind kan de kigge op mod det europæiske felt, så med tanke for Bournemouths potentielt mange fravær og Crystal Palaces gode form, så er det svært at acceptere værterne som favoritter. Jeg tror på Crystal Palace-sejr her.

1X2 odds, Bournemouth - Crystal Palace, Lør. 20. jun. 2020 kl. 20:45

Bournemouth

Uafgjort

Crystal Palace

 ​​​​

Brighton – Arsenal

Aflyst på grund af coronavirus.

Norwich – Southampton

Norwich fik med fem skud indenfor rammen og Pukkis skud på træet ikke som fortjent mod Sheffield United, men præstationen må sammen med kampene forinden – sejre over Leicester og Spurs (FA Cup) – give et lille håb om overlevelse. Norwich har seks point op, så dette er en kæmpe kamp for Farkes' gutter. Southamptons optur er løjet af. De har generelt været stærke ude og har taget 20 af 34 point på udebane, men formkurven siger fire nederlag i de seneste fem kampe. Norwich har kun tabt en ud af de seneste fem hjemmekampe, så der er noget at bygge på for Farke, men det skal til at være. Southampton er uden Djenepo, hvis hurtighed vil savnes. Norwich til at vinde.

1X2 odds, Norwich - Southampton, Fre. 19. jun. 2020 kl. 19:00

Norwich

Uafgjort

Southampton
​​​​​​​​​​​​​​

Manchester City – Burnley

Etihad er noget af et fort med 28 sejre i de seneste 33 hjemmekampe, men det kræver også en fæstning at modstå Burnley for tiden. De har taget 12 point i de seneste seks kampe, City har ti for samme periode.

Manchester Citys midtugekamp blev aflyst, og spillere som Kevin de Bruyne har fået et par dage mere til at blive spilleklar. City har generelt gode erfaringer med Burnley og har vundet otte ud af de ni seneste kampe mod The Clarets. City er ganske enkelt frygtindgydende på eget græs og har scoret mindst to i de seneste fem hjemmekampe, og Burnley plejer at være i store problemer på Etihad. De seneste fire kampe i Manchester er således endt 3-0, 4-1, 5-0 og 5-0 (alle turneringer).

Hvis vi sammenligner med den tilsvarende kamp i sidste sæson så kom Burnley til Etihad i god form efter tre kampe, der gav to sejre og to uafgjorte. De tabte som nævnt 5-0. City var på bolden i 69 procent af tiden, og Burnleys desperate forsøg kastede en del hjørne af sig – City fik ti.
Jeg tror på over 8,5 hjørnespark til City i kampen. 

Får Manchester City over 8,5 hjørnespark? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,89

Man kan kun have den største respekt for Sean Dyche og Burnleys arbejde over de seneste år.
De bør være rollemodel for mange oprykkeraspiranter (af dem som ikke har Wolves’ budget), men udekampe mod City er en bro for langt for Burnley.

Aston Villa – Chelsea

OBS: Chelseas trænere og spillere er sendt i hjemmekarantæne efter Hudson-Odoi er testet positiv for corona, så forventer kampen aflyses.

West Ham – Wolves

Det vil være en gigantisk katastrofe for West Ham, hvis det ender med nedrykning. Det er kun målforskel, der holder dem over stregen. Tiden løber ud. Der skal bruges point. Wolves er i samme båd, bare i den anden ende af tabellen, hvor de er inde i kampen om de europæiske pladser. Wolves er med 2-3-0 ubesejrede i de seneste fem kampe, og West Ham gjorde en god offensiv figur mod Arsenal. Jarrod Bowen har som spået givet Hammers noget spice i offensiven.

I disse corona-tider er der lang tid til søndag og meget kan ske, men set fra fredag morgen ligner det en affære med mål – til trods for at Wolves har vundet de seneste tre indbydes opgør med rene lagner.

West Ham er gået over 2,5 i syv af de seneste ni hjemmekampe i Premier League og 3,5 i seks af de seneste ni hjemmekampe (PL), og Wolves to af de tre seneste udekampe er gået over 3,5. West Hams forsvar er den defensiv, der med 50 kasser har lukket fjerdeflest mål ind, men har i den offensive fase styrken over kanterne, som er Wolves lidt blinde vinkel i defensiven.

Over/Under odds, West Ham - Wolverhampton, Lør. 20. jun. 2020 kl. 18:30 Linje: 2,5

Over

Under

Tottenham – Manchester United

Tottenhams sæson ligger i noget nær ruiner. Farvel pokalturneringer og farvel Champions League. Farvel Pochettino og hele hans æra. Det er op til Mourinho at redde Tottenhams sæson – og portugiseren har måske ikke mange fans derude – og han har ikke haft det nemt. Skader til Sissoko, Kane, Davies, Son og senest Bergwijn gør, at Mourinho konstant skal slukke ildebrande, og selv om Eriksen måske ikke strålede i sin sidste tid i klubben, så er der stadig ikke fundet en afløser for hans evner. Alt dette er som bekendt en udvikling over tid, men samlet set har det efterladt Tottenham på vej op ad kæmpebølgen i The Perfect Storm. Nu er spørgsmålet om Mourinhos imponerende CV gør ham til den skipper, der får Spurs over bølgetoppen eller om Tottenham efter fem gode år er på vej ned i sub-toppen.

Løbet er ikke helt kørt endnu for Tottenham, der har 41 point. Manchester United har 45 på femtepladsen – den femteplads der kan give CL, hvis Citys karantæne fra CL fastholdes. United kommer til Nordlondon med 3-2-0 i de seneste fem kampe. Bruno Fernandes har givet dem et stort løft. Torsdag pryglede de LASK med 5-0 i Europa League, og der er fornyet optimisme omkring Solskjærs tropper. Tottenham er 0-1-2 i de seneste tre kampe.

Tottenham har lukket mål i de seneste otte kampe (alle turneringer), og det er altså ikke kun offensiven, der halter for Spurs. Et nederlag vil være et stort spark i tænderne på Spurs, så det kan blive en end to end game i stil med Uniteds to seneste udekampe i PL – her har de røde djævle hentet otte hjørnespark, så over 5,5 hjørne til United er ok med mig.

Får Manchester United over 5,5 hjørnespark? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,17

Everton – Liverpool

Der kommer nyt senere. Vi må afvente corona-udviklingen i UK.